Egoflow

Jag har inte kommit iväg än. Men det är bara för att det regnar. Jag vill inte gå ut.


Så här kul har jag just nu. Ganska kul ändå... också. etc.



Här är mitt julfönster. Yääääs... Snart hade jag tänkt att köpa en liten minijulgran också... Kostar bara 20 dollar. Fina grejjer... Åhhh jag älskar christmas.

Sissen kom hit nu då...

Over and out

Söndag

Jaha. Så vad ska man skriva om idag då? Jo jag har precis ätit två knäckebröd med skinka. Aopp.
Fast igår var vi på BIO... igen. Haha. Vi såg Role Models. SÅ HIMLA ROLIG!!! Vi skrattade typ hela filmen.

Det har vart en ganska lugn helg annars. Inte gjort överdrivet mycket. Men det är ganska skönt. Vi brukar hyra film, gå hem o laga en god middag o somna i soffan. Precis som hemma i SWE haha....

Nu ska jag springa till subwayen för jag ska möta upp Bobbis i Soho. Ska ge honom en liten matlåda för han hann inte äta frukost imorse innan han gick till jobbet. hahhhhh. "Is there anything you can bring me from home that I can eat?!" ...jajjemen. Nu ska vi se här vad vi har för spännande saker i kylskåpet. Hm... ägg. En 2 veckor gammal tomat? Jordnötssmör. Jaa.. bröd. Vi kan göra en spännande macka av detta till mannen?! muahahah... neeeeeh...

Här är lite bilder by the way... :)


Utsikt från en kompis lägenhet. Här skulle man inte tacka nej till att bo...


Min ZöTizZzzZZZzzzz med min halzzzduk


...och igen




Moi


Promenad från tunnelbanan till lägenheten. Our neighborhood... Flatbush, Brooklyn, NY, ....USA .....Jorden  ......Vintergatan ...............Universum... Ah



Prutt

Black Friday + Storstädning

Idag är det "Black Friday". Då har typ alla affärer JÄTTE rabatter... 20-80% off! Folk köar hela natten för att vara först inne i affärerna (som för övrigt öppnar 5 på morgonen). Jag och Bobbsen var inte lika tidiga (kom in vid halv 10 - men ändå). Jag köpte en kamera,, som jag ÄLSKAR redan nu. Har ju haft lite otur med kameror på senaste tiden...*host host*.
Här är en liten fin artikel om Black Friday.

Igår var vi ju på Thanksgving middag hos Robs aunt. Kul att få träffa alla och få ett ansikte till alla namn. Robs syster är söt. ... men maten. Alltså maten!!!!!!! SÅ HIMLA GOOOOOTTTTT!!!!!!! Vi fick med oss massa mat hem också som räcker i flera dagar (men som kommer ta slut typ... ikväll, om jag känner oss rätt?! :)

Gott för oss..

Idag har jag även storstädat. Satt upp lite mer julgrejjer i fönstren (adventsljusstake, pepparkakshus lykta och två tomtar... haha). En fin överasskning för mannen när han kommer hem från jobbet. Han älskar julpynt. Typ....


På vårt favvo diner i soho :)




Thanksgiving!

Nu sitter vi här i soffan och väntar på att gå hem till Robs moster. Vi ska dit på Thanksgiving middag... Ska träffa hans familj för första gången. Lite nervös men det ska bli mysigt. Ser sååååå fram emot maten!! Kalkon och massa annat. Kommer rulla hem.



Här var jag, Åsa och en koreansk tjej, Ara, i en bar koreatown. Haha bara massa koreanskt hela tiden. Känns typ inte som att man är i new york längre... 


Vi igen... och sist en liten bild från vårt klassrum... alla ser rätt uttrökade ut :)

Nu ska vi dra...
Happy Thanksgiving!!! 

"Sol i sinne. Brun inne - Din Rudolf"

Här sitter jag i lägenheten och dricker juice/vittvin och lyssnar på Arvingarna. Jag och Bobbi har precis lekt kurragömma. Alltså leken. På riktigt. Fast det finns inte så många ställen att gömma sig på här. Jag gömde mig bakom gardinen och i garderoben. Rob gömde sig i duschen. Vi har så kul här tillsammans... utan TV. VI BEHÖVER EN TV! BOREDOM!!!!

Jag har lärt Rob en ny svensk användbar mening: Sol i sinne, brun inne - Din Rudolf.
Det låter så fint så när han säger det.

Nu är Rob på väg till cornershopen... han ska köpa en överasskning till mig. Kanske ett kinderägg?? Vi får se vi får se...
Spännande.

Jag pch Rob har kommit på en ny lek. Vi tar kort med olika glada människor i tunnelbanan. Här är några bilder:






Jag var även på ett jätte mysigt café idag med några classmates.
Vi beställde Belgisk varm choklad..

  
Det var gooooootttttt...

Hej do hej do...

Gomorrroonnnn

Nu sitter jag här o väntar på att gå till tunnelbanan. Ska helst vara där om 3 minuter men.. äh jag hinner. Dricker en kopp Theraflu för min hosta som aldrig vill gå över. Kan inte ens komma ihåg hur det är att INTE hosta.



Idag ska jag köpa strumpor. Kul va.

Fast... jag måååste nog gå nu ändå. Blir nog bäst...

Haha kul inlägg. Not.

Mera pics!!

Häääj! Nu har jag inte skrivit på ett tag. För jag är ju så himla busy hela tiden ;) Nä, det är jag faktiskt inte. Bara lite. Men mest lat. Har nu redan gått i skolan en hel vecka och lite till... Jag trivs bra. Men det går lite upp och ner. Har la några sköningar i klassen men det är mest koreaner som knappt pratar engelska.. men det som är bra är att det kommer nya personer till klassen varje vecka. Byts hela tiden.. så vi får hoppas på lite mer europeer eller nånting :) Men min lärare, John, är jätte bra. Han är nog den mest sarkastiska människa jag träffat någonsin men det är kul. Koreanerna förstår sig tyvärr inte på sarkasm så dom är livrädda för honom men.. jäjä that's their problem ;)

Familjen när kommer ni? ;) Väntar på er. Saknar er.


Köpte en ny vinterjacka idag!!! Vill aldrig mer bli förkyld i detta landet....


The View

Jag och några people från skolan (och en skum snubbe från Texas) tar ett glas på The View. Jätte mysig bar på 14e våningen på ett hotel. Hela våningen snurrar ... Utsikt över hela NY.


Metropolitan Museum med Åsa och Moon (klasskompisar)

Moon tog med oss till en koreansk restaurang där vi fick smaka på lite koreanska specialiteter :)


Har nog aldrig vart så gott med en varm choklad och en "banana chocolate chip cookie thing"..


En frusen svensk och en frusen korean.


En frusen amerikan också... Bobbi = Puppa = Ganska söt

Se, nu börjar vi få ordning på lägenheten :) Myspys..


Hej do hej do!

Burr

Det är RIKTIGT kallt här nu. Usch. Jag är helt genomfrusen. Tog dock på mig lite för tunna kläder idag... En svart bomullsklänning och halvtunna strumpbyxor + skinnjacka. Ouch.... Och det blir ju så mycket vind på gatorna i NY så jag vet inte hur många "MarilynMonroes" jag har gjort idag.... minst fem iaf.

Jag gick iaf och handlade lite mat efter skolan... och så tänkte jag att JA jag köper lite clementiner och myser till det lite hemma. Få lite julstämning (för dom spelade faktiskt julmusik inne på Food Emporium idag). Köpte även lite annat gott.. typ Wasa knäckebröd hehe. Så när jag äntligen kommer hem... frusen, trött, hungrig... och när jag äntligen har fått i mig lite mat, känner jag att det börjar bubbla lite i magen. Fuck... Magen ger sig inte.... blubb... blubb..... BUÄÄÄHHHHHHHHH... hej mat. hej knäckebröd... hej hej..... kul att ni kom ut samma väg som ni kom in.
Jag äter nämligen antibiotika piller nu av olika anledningar och min mage kände att den inte riktigt tyckte om det. Trevligt.

Men jag hann faktiskt inte äta clementinen innan det hände. Bra va. Jag äter den nu. Fast det dumma är att clementinen smakar prutt och har typ 6 kärnor i varje klyfta. Så... det var det lilla julmyset..

Jag kan inte ens räkna på fingrarna hur många gånger jag har haft små spy-attacker för mig själv det senaste året. Eller vad säger du Jossan hahaha? Jag känner att det är lite av min grej faktiskt. Mitt starkaste och finaste minne är när vi var på en liten öde ö i Thailand. Karin hade fått en liten fin magförgiftning. Jajjemen. Så mitt i natten känner hon att... ITS TIME. Vi bodde då i en liten bungalow med en glödlampa i taket. Tyvärr stängde dom av elektriciteten på natten så lampan funkade inte. Så jag snubblar ut i badrummet... men vilken tur! Badrummet har ju inget tak !!! (och knappt väggar).. så jag blir så fint upplyst av månen när jag ligger där på jordgolvet med en två decimeter stor, stirrande groda bredvid mig. Efter min lilla "aktivitet" somnar jag så fint sittandes skräddare där ute i månskenet..  Jag och grodan. Ett fint ögonblick i mitt liv som jag för alltid kommer att minnas. 



Men på tal om grodor så har jag satt upp min julstjärna som jag fick med mig från Sverige. Tack mami. Ja, jag har redan satt upp den. Rob skäms hahahaha... han ba "Karin.... people always put up their christmas stuff AFTER Thanksgiving... Thanksgiving is in the end of NEXT WEEK..." "Are you embarrased?? muahahah...." "No...." "Yes you are.... muahahah. I want my christmas star now..." "....". Den e jättefin :) Se, vad fin den är! OJ vad den är fin.

hej hej


rush hour

Jag fattar inte vart mina pengar tar vagen?! Seriost... Jag koper aldrig mat, jag gar inte ut, jag koper inga klader.. men anda.... anda ar dom bara POFF... borta. New York har typ en forbannelse over sig.

Sitter har i skolan igen. Funderar pa om jag orkar ta mig till Pennstation nu.. eller om 10 minuter.... eller 30 kanske? Det ar "rusningstrafik" nu.. ALLA slutar jobbet. Helt katastrof pa gatorna och i tunnelbanan. Vantar nog hellre ett tag... no need to stress about it.

Idag ar en trottis dag.. sa jag ska bara hem o kolla pa film tror jag. Bobbisen slutar sent idag sa det ar lite segt.. men men thats life.

Bläää... ja ja

usch jag kanner mig depp idag.... jag behover en kram

äta äta äta

Nu sitter jag har pa skolan och proppar i mig resterna av lunchen. En halv kycklingwrap.. asjobbigt att ata for det liksom fastnar pa tanderna.... om ni ville veta. Uaaahhhh...

Forsta "riktiga" dagen i skolan var jatte kul faktiskt! har tva svenskar i klassen. En fran Arvidsjaur (eller hur det nu stavas) och en fran Sthlm. Sen hade vi en going fran Korea som heter Moon som stack ut lite extra. Bade fysiskt och psykiskt hehe... pa ett bra satt alltsa. Halften av klassen var typ fran Korea... o alla tjejer. Vi har bara tva killar an sa lange... Karl fran Sthlm da och en annan fran typ... tyskland.
Jag var faktiskt forvanad av hur mycket jag pratade pa lektionen. Alla som kant mig innan vet ju att jag inte direkt gillar att prata infor "stor folkgrupp" men det kanns som att den radslan liksom har forsvunnit lite grann... skont :)

Nu ar klockan fem. Vad ska TK gora nu. Jo TK ska handla mat och cleaningstuff (nej jag har inte kopt det an).... (..och ja det ar frascht i vart badrum, .....typ).

Hej do hej do hej do





Everybody loves Marlon

Vi svenskar här borta i det andra landet gör vårt bästa för att sprida vidare våra svenska kunskaper till amerikanarna. Igår fick Frida ett sms från vår amerikanska vän.

Aldrieg ie livit cheqle huvet!

Översättning: Aldrig i livet kyckling huvud! (Kyckling huvud "Chicken head" betyder för övrigt slampa här i NY).

We love Marlon.

Placement test

Jaha forsta dagen i skolan. Jag sitter har och vantar pa att fa resultatet pa placement testet vi precis gjort. Det var ganska latt :/ Jag hoppas verkligen att det kommer bli svarare framover. Imorgon kommer jag att ga till min nya klass.. sa vi far se da. Men just nu, nar jag lyssnar pa alla som stakar sig fram pa engelska runt omkring mig.. kanner jag att jag nog pratar bast av alla har. Men som sagt, vi far se vad jag hamnar i for klass imorgon...

Shit, det var verkligen tufft att ga upp idag. Satte klockan pa 06:45. Ouch. Annars brukar jag skratta at Rob nar han maste ga upp 10:00 for att jobba o sa ligger jag kvar i sangen till typ 12... Men nu var det han som lag kvar och njot.. den javeln hehe.

Asså....

Det måste vara jättejobbigt att skratta såhär.


..men det här var ju inte så kul kände jag

Jag har blivit vrööööl förkyld. Kommer inte ens ihåg när jag var så här sjuk senast. Min hals.. finner inga ord. Aj. Hosta, snörvel och så lite annat smått utöver det. Kul. Första helgen i NY och så händer detta... just my luck.
Jag hatar att bli sjuk när man är utomlands. Man känner sig så hjälplös på något sätt. Man vet liksom inte vart man ska gå för att få hjälp (eller jo det vet man, men det känns bara så himla mer komplicerat).

Nu sitter jag här uppkrupen i sängen och äter upp resterna från igår. Jag och Bobbis var och åt pasta på Olive Garden på time square nämligen dårååå. Om man vill vara lite coolare kan man även kalla Time Square för "Tids rutan". Det kom jag och teresa på. Känner att vi kommer skapa en ny trend. "Ja men vi möts på tidsrutan då..." "aaah..." ... hahhh ....tråk.

Håller på att försöka ladda upp en film från igår. Medans vi väntade på att få bord igår var det en man nere på gatan som hade lite party för sig själv i en telefonkiosk. Han var rolig.
Jag var inte sen med att ta fram lilla mobilen och filma :)



På tal om ingenting. Min man är så himla söt. Häromdagen kom han hem och ba "Här jag har köpt ett par vantar till dig....". ¨Bara sådär. Jag dog typ. Han är så himla söt. Ett par rosa. Han tänkte "åh dom här skulle passa bra på karin".... ååh han tänkte det med sin hjärna. (L)(L)(L) .. nej jag är inte töntig :) Men alltså sånt där spontant... jag dööööör av sånt.

Inatt satt han även och sökte på internet i 45 min efter sånt som kunde göra mig frisk. Typ örter etc; "Du ska äta myrra.... du vet sånt som dom tre vise männen kom med...." hahahh gud vad han är söt. Förlåt men.... jag måste bara...

Oh noooo

Idag när jag vaknade på morgonen låg jag som en uttorkad fisk på kudden. Halsen var alldeles torr och när jag svalde kändes det som att svälja ett rakblad. Yes, jag är sjuk. Damn...
Bobbi fick springa och köpa te till mig och nu ligger jag här i sängen... ynklig... ensam... kall....  och hostar som en 85 årig gubbe som rökt hela livet. Jag är söt.

Trots mitt tilltånd funderar jag på att gå till affären och köpa rengöringsgrejer... det behövs. Badrummet... assååå njaeeee.... jag känner sådär för det just nu. Och så har vi ganska mycket disk också.... Jäääjäää jag fixar det sen.

Nu ska jag spela Spore muahahahah...


Changeling

Jag och Rob såg en jätte bra film på BIO idag... Changeling med Angelina Jolie. Den rörde verkligen till det i huvudet på en... Vet ej när den kommer till Svealand men när den gör det måste ni se den... Längesedan jag såg en så bra film.


Lite pics :)




Whatever you like

Idag har jag och Bobbi vart på IKEA. Äntligen... (förlåt totten det blev spontant men vi ska dit nästa vecka också)
Det kändes så bra att gå runt där och få lite svensk feeling. Det var skönt att komma dit och äta lite "swedish meatballs" med "lingon berries" och liksom få lite hemmakänsla :)
Rob blev helt frälst av IKEA haha... Shoppade loss på saker vi behövde - så nu har vi ett helt startkit med tallrikar och skålar, glas och muggar. Köpte även gardiner. Det behövs verkligen här ute för folk är så himla nyfikna. Så ja, nu är vi trygga bakom våra fina vita gardiner hehe...

What else... jo nu är Rob ute och köper chinese food så nu ska vi mysa till det här hemma och titta på film. Skönt, för jag är helt DÖD. Mina fötter är helt mosade typ... Man går helt sjukt mycket i den här staden.

Lägger upp lite bilder. Sorry, det är från mobil kameran. Men ska köpa en kamera snart tror jag.... kanske.....


Igår kväll var vi och tittade på Fridus när hon uppträdda på The Carnival

Här är jag och Totten hemma hos Mark och Chanan och gör det som vi brukar göra...

IKEA - Bobbi hittade sin favoritstol som försvann i somras hehe


Meeeeeeeatballs!!!

Wöööh

Yes... äntligen fick jag igång internet igen!! På olika ställen i lägenheten varje gång. Just nu sitter jag längst in i hörnet i sovrummet hehe...

Nu känns det äntligen som att jetlagen har börjat släppa. Sover lika länge som Rob nu på mornarna. Innan vaknade jag typ 6-7 på morgonen.

Rob är ledig på onsdag och torsdag så då ska vi gå o köpa lite grejer till lägenheten. Lovar att ta kort när vi gjort iordning lite. Nu är det inte mycket att titta på. 

Skolan börjar på måndag. Ska bli skönt med rutiner faktiskt... Även fast jag måste gå upp typ 7 varje morgon :/ Det känns lite sådäääär faktiskt. Tar så himla lång tid att ta sig in till stan. Men jag börjar väl vänja mig vid det också :) 

Asså familjen i lägenheten ovanför oss... fattar inte vad dom gör där uppe. Dom dunsar i golvet och släpar saker. Hela tiden. Så har dom typ ett litet barn som hoppar istället för att gå... Jätte trevligt med lite extra ljud i vardagen.

Tog lite kort med mobilkameran nu så ni kan få se hur det se ut utanför. Det är inte så hemskt och grått som det ser ut just so u know...








muahaha papparazzi

"Eyyy vanilla!"

Nu har man redan varit här i tre dagar. Fort det går. Jetlagen har varit sviiin jobbig denna gången. Illamående, huvudvärk, svettanfall... osv osv... Men det blir bättre och bättre hela tiden.

Lägenheten gillar jag också mer och mer. Känns väldigt hemma nu... fast grymt segt att vi bor så långt bort från Manhattan bara. Det fattas fortfarande lite viktiga detaljer här i lägenheten... typ tallrikar och sånt :) Men jag och Bobbis ska till IKEA denna veckan, förhoppningsvis. Han jobbar jätte mycket så man hinner knappt se honom :/ 

Han hade en ledig dag igår dock. Då gick vi hem till en kompis till Rob, Carlos. Han bor också här i Flatbush. Satt där i ett par timmar och chillade. Det är verkligen getto här. Riktigt getto.. och så har vi mig haha. Hej hej jag heter Karin och jag kommer från Billdal. Men det är lugnt, jag klarar mig. Går aldrig hem själv på kvällarna...
På kvällen gick vi på BIO... såg Eagle Eye. Den var bra, men synd att jag somnade i slutet bara :) Blev lite trött hehe...


(...nu fick Rob äntligen sutt smör på BIO-popcornen också)


Jag funderar på att laga köttbullar idag.. Massa massa köttbullar att frysa ner hehe... Överraska mannen när han kommer hem från en tuff dag på jobbet :) Ah, vilken fin hemmafru jag är.

Föressten Mami... jag städar. Det är kul att städa. Jag städade badrummet första dagen och det var KUL. Hah... det trodde du aldrig va?

Nu ska jag dra mig.. :)
Ciaooooo

"Obama's doin it!"

Goodmooorning...
Här sitter jag på en papperskorg och tittar ut över New Kirk Ave.. mitt nya hem för de kommande månaderna. Jag hade lite problem med att hitta internetanslutning här i lägenheten men jag har hittat ett ställe (i fönstret precis ovanför ett element). Så här sitter jag och svettas...

Första dagen igår var jätte mysig. Fick träffa alla kompisar (alla utom Totten). Jag och Linnea har typ åkt tunnelbana upp och ner för manhattan 3-4 ggr. Från Harlem, till Union, Till Brooklyn - Flabush (för att sedan märka att den nykopierade nyckeln jag fick inte fungerade).. så iväg till Soho för att hämta Robs nyckel.. sedan upp till Harlem igen.. och sedan hem till Brooklyn. Aaaahhh.. jag var TRÖTT igår kväll. Kunde typ inte stå på benen. 

Bobbis åkte precis till jobbet, men jag måste stanna i lägenheten för mina väskor dök aldrig upp på flygplatsen. Just my luck. Så jag har gått med samma kläder sen i torsdags morse. Fresh, I know haha. Så jag lääängtar efter mina grejer..
Rob kommer få en chock när han kommer hem från jobbet idag muhahaha...
Små ljusstakar i fönstret... dukar.. tvålar... girlystuff... :) Just nu är lägenheten lite för "grabbig".

Yeey sms: "Your stuff is downs tairs there about to ring the bell"

..gotta go :)


bye byeeeee

heeeeeeeeeeeeeeej dååååååååååååååååååå ;)

Resefeber

Jag mår lite illa. Fast på ett bra sätt.
Har precis målat naglarna rosa och så var jag på solariet idag och brände mig röd och fin, så nu är jag redo! I'm ready to goooooo....

Jag har packat allting förutom mina rosa rutiga kökshanddukar. Dom är spårlöst försvunna...?
Jag har t.o.m packat ner en julstjärna och en adventsljusstake swedish style som jag fick av mami hehe... Jag känner att jag vill ha mina svenska traditioner under julen i år eftersom min förra jul var lite... ehm.. speciell. (Vi var fast ute i bushen någonstans i Australien med massa drogmissbrukare och alkoholister.) Nej, denna julen ska bli så mysig så. Jag och Bobban (och förhoppningsvis min familj). Jag ska baka pepparkakor och lussebullar och åka till IKEA och köpa sill (Robs favorit.. not).

Ser inte fram emot flygresan imorgon... Kommer bli grymt segt och tråkigt. Men värt det.

Tjing 

Förberedelser

Jag kan inte bestämma mig vad jag ska ha på mig när jag flyger i övermorgon = möter Bobbsen på flygplatsen. Det måste vara perfekt!!! :) Det kommer bli en sån där filmscen där vi springer emot varandra i slow motion. Jag kommer typ paja allting och snubbla eller typ skratta så det sprutar dreggel... men det blir nog bra..... jajje. Men jag tror ändå jag ska ha min nya svarta monki klänning som Mia hittade till mig idag... den känns rätt till 99% faktiskt.

Imorgon ska jag packa klart allting. Har bara kommit en tredjedel än så länge....
Det är svårt ju.

Nu ska jag faktiskt se på valvakan från USA valet. Aaadå... inte hela natten men ett par timmar kanske.

Imorgon är sista dagen. Fattar det inte. Sen åker jag. Va?

Happy Halloween

Kom precis hem från Karlskoga. Haha vilken cp helg det har varit! Halloweenfirande med Sandra, Johanna och Jonna. Kan aldrig sluta bra...

...och det gjorde det inte heller.


På dagen hade vi det lite fint i Örebro. Gick en mysig promenad och åt på restaurang.

Men på kvällen skedde en förvandling.....


....TADAAAAA!!! Party time!!


Efter en lite halvt misslyckad hemmafest som slutade med att en kille fick åka iväg i en ambulans med en nästan avskuren tumme, blev vi tillslut ett "härligt gäng" som drog vidare till klubben. En transvestit cheerleader, en misslyckad krigare och två terrorister. Vi ägde kvällen.

RSS 2.0